Annonse
12:39 - 02. januar 2014

Fransk flørt for Saudi-Arabia

Foto: Kenzo Tribouillard/NTB Scanpix
Annonse

Kongedømmet Saudi-Arabia ser seg om etter nye sengepartnere etter økende irritasjon over at USA, en trofast partner gjennom mange år, nå har begynt å flørte med Iran. Dét er utilgivelig for saudiene, som kniver med Teheran om hegemoniet i Midtøsten. Frankrike ser en åpning for å utmanøvrere USA, dermed valgte president François Hollande og hele fire ministre å dra på et todagers besøk til Saudi-Arabia den siste helgen i 2013. De to landene har felles interesse i å støtte regjeringen i Libanon, som forsøker å holde nede den Iran-støttede Hizbollah-militsen, men er litt uenige om strategien overfor Egypts militære makthavere. Saudi-Arabia planlegger å bygge 16 atomreaktorer, og «Frankrike er svært godt plassert» for å fylle fremtidige behov, ifølge innenriksminister Arnaud Montebourg. Hollande sa etter besøket at han ser «gode utsikter» i 2014 for franske investeringer i kongedømmet, melder AFP.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.