Annonse
14:44 - 26. juni 2014

Fotball og forfall

Englands VM-fiasko er en fortelling om det britiske samfunnet.

Utslått i Brasil: Slik den britiske samfunnsmodellen knaker i sammenføyningene, gjør også fotballmodellen det. Landslagstrener Roy Hodgson under kampen mot Uruguay 19. juni. Foto: Michael Regan/FA/Getty Images
Annonse

UTENRIKSANALYSE

Sommeren 1966 vant England verdensmesterskapet i fotball. Det var det året Beatles ga ut Revolver og Harold Wilsons Labour-regjering ble gjenvalgt med 48 prosent av stemmene. I de snart femti årene som er gått siden, har Storbritannia forsøkt å finne tilbake til dette overflødighetshornet av kulturell og sportslig suksess, med et politisk system med orden i sysakene. I den halvannen uken som VM i Brasil varte for England, ble jakten på tapt storhet spilt ut på ny.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.