13:19 - 04. april 2014

Den usjenerte pornografen

Med lærdom fra fotolegenden Richard Avedon har Petter Hegre skapt en karriere gjennom å fotografere nakne kvinner. Formuen på 100 millioner har han plassert i skatteparadiser verden over.

Kjellerstue: I underetasjen av den enorme funkisvillaen i Sitges, har Hegre bygget fotostudio. Her har Nike laget reklame, kleskjeden Zara skutt kampanjer og Audi presentert nye prototyper for sine toppsjefer. Foto: Ellen Lande Gossner

Den ukrainske modellen Luba Shumeyko hopper kokett ned fra en liten båt og tasser over stranden på en øy utenfor Phuket i Thailand. Hun stopper mellom noen trær, og fjerner solbrillene, ser i kameraet, tar av seg en luftig hvit topp, et matchende skjørt og en gullfarget stringtruse. Naken går hun igjen ned til sjøen, danser og plasker litt i vannkanten, før hun beveger seg opp på land og åler seg sensuelt rundt i sanden.

Bak kamera i den fem minutter lange filmsnutten står Shumeykos ektemann gjennom tolv år, fotografen og gründeren Petter Hegre (44) fra Stavanger. Med betalingsnettsiden Hegre-Art.com har han tjent en formue på nakenhet siden han flyttet fra Norge for ti år siden. Selskapene hans, registrert i skatteparadisene Isle of Man, Madeira og Luxembourg, eies tilsynelatende av et selskap i Panama. Ifølge regnskapene sitter selskapene på verdier for over 100 millioner kroner. 

Nakenkrise. En halvtimes biltur sør for Barcelona ligger den populære feriebyen Sitges, en liberal småby ved middelhavet kjent for å tiltrekke seg kunstnersjeler fra hele Europa. Ikke minst blir byen regnet som Spanias partyhovedstad for homofile, med en velutviklet skeiv klubbscene og to store homofestivaler i året.

Annonse