Annonse
15:03 - 31. juli 2014

Den store landskapskampen

Med nytt regjeringkvartal må byråkratene for første gang ut i åpne kontorlandskap. Mer samhandling og effektivitet, sier regjeringen. Et feilslått nyliberalistisk eksperiment, mener forskere og ansatte.

Grønnere på andre siden: Fra en sofakrok i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) ser vi inn i fremtiden. Den er aktivitetsstyrt og variert. Når de ansatte ikke skal samhandle eller delta i videokonferanser, kan de ta fem minutter bak grønne, myke skjermer. Foto: Siv Dolmen
Annonse

Hahaha! Samhandling, det er helt gresk. Det er bare tull.

Astrid Holtan, avdelingsdirektør i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD), står midt på gulvet med armene i kors og rister på hodet. Spørsmålet om hva hun mener om vår tids trender i norsk arbeidsliv – åpne kontorlandskap, mobiliserings- og samhandlingsprosjekter – besvarer hun med oppgitt latter.

– Akkurat som om vi ikke har hatt samarbeidsevner i det hele tatt!

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«En halv liter melk, to små kavringer eller to knekkebrød med margarin og mysost, kneippbrød med margarin og mysost, et halvt eple eller en halv appelsin – eller hundre gram gulrot…»