Annonse
09:23 - 01. februar 2013

Vi som spiser av grenen vi sitter på

Statsministeren sier vi følger handlingsregelen. Det er ikke sant.

Optimistene: Statsminister Jens Stoltenberg til venstre og Sigbjørn Johnsen til høyre, statsbudsjettet 2012 i kofferten. Foto: Krister Sørbø/Scanpix
Annonse

KOMMENTAR

«(…) Handlingsregelens hovedbudskap er at vi ikke bruker oljepengene. Alle oljepengene går inn på pensjonsfondet. Det vi bruker er egentlig null oljekroner. Vi bruker finansinntekter. Vi bruker avkastningen av oljefondet. Dermed kan fondet være der evig», sa statsminister Jens Stoltenberg på NHOs årskonferanse 9. jaunar i år. Han gjentok budskapet på konferansen «Forskning i Næringslivet» uken derpå. «Vi bruker jo ikke oljepenger, vi bruker bare avkastningen av pensjonsfondet.» Det blir ikke mer sant av den grunn.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt