Annonse
05:04 - 04. januar 2013

Siste sjanse

Nyhetsmagasinet Newsweek på papir ble 79 år. Det ble tatt av en digital flodbølge.

Annonse

På vei ut i verden på 1980-tallet: Bort fra lille Norge, til storpolitikken, konflikter og fjerne hendelser. På en flyplass kunne en plukke opp Newsweek som følgesvenn på reisen, en guide ut i det ukjente. Gjerne Time, men oftest Newsweek, det var litt kulere.

Dagen før nyttår var det lefsete magasinet med på flytur for siste gang. #Lastprintissue het denne utgaven, der Newsweeks mangfoldige historie er brettet ut, ilagt mye selvskryt så klart, men også en viss selvkritikk. Selv den som aldri har lest magasinet, kan ha glede av å skaffe seg denne aller siste utgaven, her er det samtidshistorie i lange baner. Blant det mest lesbare er Newsweeks beslutning på 1960-tallet om å drive kampanjejournalistikk for svartes borgerrettigheter. Og historien om hvordan magasinets kvinner gjorde opprør på 1970-tallet mot bastant mannssjåvinisme i redaksjonen. Det til tross for at magasinets eier var en kvinne, den legendariske Katharine Graham.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse