Annonse
14:47 - 11. juli 2013

Rivningsagenten

– Høyblokka er fjernt fra det Norge står for. Riv den! sier kunstner Dag Hol.

«Fascistisk arkitektur»: – Norge er ikke sånn Høyblokka gir uttrykk for, derfor må vi få bort denne bygningen, og få på plass et bygg som bedre symboliserer hva Norge er, sier kunstner Dag Hol. Han foreslår et sosialdemokratisk frihetstårn modellert etter Chrysler-bygningen i New York.
Annonse

– Regjeringskvartalet bør rives fordi arkitekturen minner om det menneskefiendtlige i det kommunistiske Øst-Europa og Sovjetunionen, skrev du i Aftenposten denne uka. Forklar!

– Jeg er jo så gammel at jeg har vært i Sovjetunionen flere ganger, jeg har til og med vært kurér og smuglet inn brev og bøker. Den arkitekturen jeg så der, minner om den vi har her i regjeringskvartalet. Det stemmer ikke med den ånd vi ønsker å fremstå med som regjering og stat, det stemmer ikke med det vi bør stå for.

– I kronikken setter du dette inn i en større ideologisk sammenheng: «Det er også viktig å merke seg at denne epoken har vært preget av store fascistiske og kommunistiske ideologier som på hver sin måte har vært svært ødeleggende og som det norske sosialdemokrati også har vært preget av. Under dekke av å være et folkestyre, har det vært en maktelite som har dirigert og ønsket å ensrette folket». Ensrette?

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse