Annonse
11:39 - 30. mai 2013

Refleksjon i UDs favntak

Den store debatten om norsk utenrikspolitikk skulle aldri vært ledet av staten selv.

Nye stormakter: Kinas nye statsminister Li Keqiang (til venstre) besøkte nylig India der han ble tatt imot av kollega Manmoham Singh. De to landenes økte innflytelse i verden får konsekvenser for norsk utenrikspolitikk, og Utenriksdepartementet ønsket med Refleksprosjektet at flest mulig skulle være med og diskutere hvordan. FOTO: ROBERTO SCHMIDT/NTB SCANPIX
Annonse

KOMMENTAR

Det er bred enighet om hovedlinjene i norsk utenrikspolitikk, fastslo utenriksminister Espen Barth Eide på Voksenåsen i Oslo i forrige uke. Han fikk varm støtte fra Høyres Ine Marie Eriksen Søreide, som ifølge Eide gjør en strålende jobb som leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Den nåværende og (kanskje) den fremtidige utenriksminister var skjønt enige om at det er avgjørende for «våre interesser» at det er bred enighet om utenrikspolitikken.

Anledningen for denne partipolitiske forbrødringen var avslutningskonferansen for Utenriksdepartementets Refleksprosjekt. Prosjektet, som ble startet av daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre i 2007, «har hatt til hensikt å stimulere til et bredt og åpent ordskifte om våre utenrikspolitiske veivalg».

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse