Annonse
04:55 - 11. januar 2013

Pavens farlige sexappell

En hel verden rettet blikket mot en grusom handling i Delhi i India. Pave Benedict XVI så en annen vei.

Forvirret: Det var ikke voldtekten og drapet av en 26 år gammel kvinne i Delhi som opptok pave Benedict XVI da han talte til den romerske kurien før jul. Det var farene ved giftemål mellom de av samme kjønn. Foto: Scanpix
Annonse

UTENRIKSANALYSE

Menneskets seksuelle adferd kan være farlig. Et faktum som ble demonstrert nok en gang med den forferdelige voldtekten av en 26 år gammel kvinne, utført av seks menn på en buss i Delhi i desember. Internasjonale medier har engasjert seg i saken. Etter å ha vært på kino, ble hun og kjæresten hennes slått før hun ble brutalt banket opp med et jernrør i over en time. Tretten dager senere døde hun av skadene.

Det blir ofte hevdet at voldtekt ikke egentlig handler om sex, men om makt. Sant nok. Men det er ikke riktig å si at voldtekt er frikoblet fra sex. Den seksuelle handlingen blir brukt som en slags tortur, eller, i de verre tilfellene, som et dødelig våpen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse