Annonse

Annonse

04:55 - 07. juni 2013

Lolita i Gudbrandsdalen

Hvordan i all verden kan han tro at han skal slippe unna?

Illustrasjon: Marvin Halleraker. www.marvin.no

KOMMENTAR

«Kan du noen gang tilgi det jeg har gjort mot deg?» Det er den tilårskomne professor Humbert som sier dette til den sytten år gamle Lolita da han endelig møter henne igjen, tre år etter at hun rømte fra ham sammen med en annen mann. Det hemmelige forholdet mellom den middelaldrende ordføreren i Vågå, Rune Øygard, og en tenåringsjente i bygda tok slutt da hun ble sammen med en gutt nærmere sin egen alder. Da jenta fortalte foreldrene om ordføreren som nærmest forfulgte henne med sms-meldinger, anmeldte de ham til politiet. Siden høsten 2011 har saken gått sin gang, gjennom to rettsinstanser og, ikke minst, i mediene.

Rune Øygard anket på stedet i fjor høst, da dommen på fengsel i fire år falt i tingretten. Han har tatt betenkningstid for å avgjøre om han skal anke dommen fra lagmannsretten torsdag i forrige uke. Straffen lød på ett år og tre måneder. En mild dom mente han selv, hvis han var skyldig i det han er dømt for: jevnlig seksuell omgang med en mindreårig fra oktober 2009 til høsten 2011. Mange reagerte umiddelbart negativt på at Øygard fortsatte å prosedere i pressen, bare én dag etter at den andre dommen falt. Forstår han ikke at det er over?

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 199,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse

Mer fra Aktuelt