Annonse
10:33 - 13. september 2013

Klima for vold

Klimaendringer øker faren for vold, viser amerikansk studie. – For enkelt, svarer forsker ved Prio.

Vold etter oversvømmelse: Etter orkanen Katarina i New Orleans i 2005 ble folk evakuert fra Superdome etter at det ble skutt utenfor arenaen etter orkanen. Det kom også rapporter om voldtekter og vold på innsiden av Superdome, der rundt 14 000 mennesker hadde søkt ly. Tørke og oversvømmelser har en viss effekt på voldsutvikling, men mindre enn temperaturendringer, mener forskere ved Berkeley-universitetet i California. Foto: Nicholas Kamm / NTB Scanpix
Annonse

 

– Stadig flere studier viser at det er en klar sammenheng mellom klimaendringer og konflikt, sier Solomon Hsiang til Morgenbladet.

Han er forsker ved Berkeley-universitetet i California, der han jobber med politikk og bærekraft. Sammen med to andre amerikanske forskere publiserte han en artikkel i tidsskriftet Science i august. Her forsøker de tre å oppsummere forskningen om klimaendringer og vold. De har samlet 60 tidligere publiserte studier og analysert datasettene på ny, med ett felles, statistisk rammeverk.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse