Annonse
08:55 - 28. juni 2013

Kjære mamma og pappa

Det er mye vanskeligere å oppleve en skilsmisse enn det dere tror.

Illustrasjon: Marvin Halleraker. www.marvin.no
Annonse

KOMMENTAR

«Barn sier ikke alltid det som er sant, men man ser det på dem om man vil.» «Dere sier: Du må bare si hvor du vil bo, vi blir ikke lei oss eller noe sånt … men det er jo ljug.» «Ikke snakk dritt om den andre, det er sårt å høre på!» «Jeg får ikke noe tid med pappa uten den nye familien … stemor overtar alle regler og bestemmer alt … jeg liker ikke henne og hun liker ikke meg … jeg føler at jeg ødelegger så mye.»

En regntung torsdag i juni kom jeg såvidt tidsnok til å få med meg åpningen av Skilsmissekonferansen 2013, et heldagsseminar i Wergelandssalen på Litteraturhuset i Oslo. På scenen sto en god håndfull tenåringer fra Larvik og leste fra brev de hadde skrevet til foreldrene sine som en del av opplegget i samtalegruppe for barn med skilte foreldre på ungdomsskolen. Utdrag og sitater fra samtalegruppene er samlet i heftet «Kjære mamma og pappa», og heftet skulle denne dagen overrekkes til barneminister Inga Marte Thorkildsen, som også var i salen.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«20. januar 2009 plasserte nybakte foreldre over hele kloden sine håpefulle ved tv-skjermen og fotograferte de nye verdensborgerne foran bildene alle ville tro på: av USAs nyvalgte…»