Annonse
10:57 - 08. mars 2013

Fri flyt av forskning

Kristin Halvorsen går inn for åpen tilgang til forskning betalt av folk flest.

Mye på spill: Kunnskapsminister Kristin Halvorsens nye forskningsmelding er viktig for SV foran valget. Partiet har langt større oppslutning blant forskerne enn i resten av befolkningen, men har tapt terreng siden 2009. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Nå venter 64 000 potensielle velgere i forskningssektoren på hva du har å melde i et valgår. Hva er det i den nye meldingen som skal lokke dem til å stemme SV?

– Stortingsmeldingen viser en norsk forskningsinnsats som vi skal være godt fornøyd med, men vi har et klart mål om å øke ambisjonen ytterligere. Man trenger ikke å være dårlig for å bli bedre. Vi har evaluert instituttsektoren og Norges forskningsråd, og ingen anbefaler å snu opp ned på ting, men det er forbedringspotensial. Det samme gjelder i andre institusjoner innen forskning og høyere utdanning. 

– Noen tiltak i meldingen er allerede kjent, som at dere gjeninnfører ordningen som stimulerer privat finansiering av forskning. Hva mer kommer? 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt