Annonse
10:57 - 08. mars 2013

Fri flyt av forskning

Kristin Halvorsen går inn for åpen tilgang til forskning betalt av folk flest.

Mye på spill: Kunnskapsminister Kristin Halvorsens nye forskningsmelding er viktig for SV foran valget. Partiet har langt større oppslutning blant forskerne enn i resten av befolkningen, men har tapt terreng siden 2009. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Nå venter 64 000 potensielle velgere i forskningssektoren på hva du har å melde i et valgår. Hva er det i den nye meldingen som skal lokke dem til å stemme SV?

– Stortingsmeldingen viser en norsk forskningsinnsats som vi skal være godt fornøyd med, men vi har et klart mål om å øke ambisjonen ytterligere. Man trenger ikke å være dårlig for å bli bedre. Vi har evaluert instituttsektoren og Norges forskningsråd, og ingen anbefaler å snu opp ned på ting, men det er forbedringspotensial. Det samme gjelder i andre institusjoner innen forskning og høyere utdanning. 

– Noen tiltak i meldingen er allerede kjent, som at dere gjeninnfører ordningen som stimulerer privat finansiering av forskning. Hva mer kommer? 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse