Annonse
15:25 - 03. januar 2013

Europas sang stilner

Gjeldsskrise og musikkpolitikk rammer Eurovision Song Contest. Sør-Europa mangler penger. Tyrkia har trukket seg i protest.

Grand Prix-krise: Portugal stilte med det syngende demonstrasjonstoget Homens da luta (Kampens menn) i Eurovision i 2011. I år har landet trukket seg fra sangkonkurransen på grunn av gjeldskrisen som tynger Sør-Europa. Foto: Martin Meissner/Scanpix
Annonse

Tyrkia er kjent som en stor Grand Prix-nasjon. Landets magedansende deltaker Sertab Erener stakk sågar av med seieren i musikkonkurransen i 2003. Derfor ble det, blant Grand Prix-fans, beskrevet som et «sjokk» at landet har trukket seg fra årets internasjonale finale i Malmö.

 

Protesterer mot reglene. Tyrkias rikskringkaster TRT oppgir at landet holder seg hjemme i protest mot stemmereglene som ble innført i 2009, etter at landene i Vest-Europa hadde sunket stadig dypere på resultatlistene, mens østeuropeiske land vant år etter år.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.