Annonse

Annonse

08:58 - 01. februar 2013

«Digital natives»

Tre elever ved Nesbru videregående skole i Asker deltar i konkurransen om Holbergprisen 2013. Forskningsprosjektet deres handler om identitet på sosiale medier.

Bør foreldre legge ut bilder av barna sine?

 

Kine Unhjem (18)

Barn som vokser opp med at det legges ut bilder, venner seg kanskje til det, men jeg hadde ikke likt det noe særlig om det var meg. Vi legger ikke ut mange bilder av hverandre i min familie. Mor la ut noen bilder for tre-fire år siden. Det var sikkert ikke så mange som så dem, men jeg ba henne fjerne dem. Jeg vil helst ha kontroll på hvilke bilder som ligger ute.

 

Ellen Lindelien (18)

Selvfølgelig vil foreldre vise frem barnet sitt. Men barnet kan jo ikke si sin mening. Det kan være problematisk. Når man blir eldre, er det annerledes. Jeg legger ut mange bilder av meg selv på Facebook og bryr meg ikke så mye om hva andre legger ut. Er man med på et bilde, er det opplagt at det kommer på Facebook. De fleste bruker sunn fornuft.

 

Madelen Ljunggren (18)

Bilder på nettet er en del av det moderne. Fra man er liten får man en identitet på nett. Uten den finnes man ikke. Onkelen min har nylig fått barn og legger ut mange bilder. Det meste er veldig koselig. Når jeg får barn selv, vil jeg legge ut bilder slik at andre kan bli litt kjent med barnet og følge med på høydepunkter i oppveksten. Men det går en grense.

Annonse