Annonse
04:55 - 21. juni 2013

– Brasil ser inn i fremtiden

Brasils utenriksminister mener demonstrasjonene i hjemlandet er et tegn på at befolkningen har fått det bedre.

På bortebane: Utenriksminister Antonio de Aguiar Patriota fulgte demonstrasjonene i Brasil fra Utenriksdepartementet i Oslo onsdag denne uken. – Folk vil ha bedre helsetilbud, utdanning og levestandard, sier han.
Annonse

«Kjempen har våknet,» synger demonstrantene i São Paulo, Rio de Janeiro og Brasília. Verden ble overrasket da brasilianerne tok til gatene i forrige uke. Det begynte som en protest mot økende busspriser, men er blitt til noe mye større.

Demonstrasjonene er de største på to tiår. Folk roper ut mot korrupsjon, vanstyre og sløsing i forkant av fotball-VM neste år. På kortvisitt i Oslo tar Brasils utenriksminister Antonio de Aguiar Patriota seg tid til å snakke om sine demonstrerende landsmenn. Han har sympati med dem.

– Økt levestandard gir folk større forventninger, og så lenge disse demonstrasjonene er fredelige, og løfter frem en ung generasjon brasilianere som fatter interesse for beslutningsprosessene som påvirker livene deres, blir de sett som noe positivt, sier Patriota til Morgenbladet.

Annonse