Annonse
11:03 - 08. august 2013

Berlusconi-dynastiet lever videre

Hvis Silvio Berlusconi godtar straffen sin uten å lage for mye leven, er det for å gi plass til datteren.

Arvingen: Marina Berlusconi regnes blant verdens mektigste kvinner, og driver allerede både Berlusconis investeringsselskap Fininvest og forlaget Mondadori. Gjennom henne kan berlusconismen få leve videre, skriver Simen Ekern. Foto: Paco Serinelli / AFP /NTB Scanpix
Annonse

33 grader, svak vind, blå himmel, en perlehvit rad av yachter – der ja, rett der ute i bukta. Velkommen til Costa Smeralda, smaragdkysten. Navnet kommer av grønnfargen som kommer til syne når sola skinner gjennom det klare vannet og ned på den rene, hvite sandbunnen ved strendene som ligger mellom byene Porto Rotondo og Porto Cervo nordøst på den italienske øya Sardinia.

Det er mange slags turisme her, men den mest iøynefallende i høysesongen har lenge vært den skamløst rike varianten, den som gjør at supermarkedet i Porto Rotondo har pleid å rydde en større hylle til eldre årganger Dom Perignon enn til melk. Hit kommer italienske fotballspillere, realitystjerner og politikere hvert år, og hvert år fylles ukeblader og aviser av bilder av disse i bikini og badebukse på stranden. Det er stadig nye navn å lese om under parasollen, selvsagt, men én mann holder stand: Den aller rikeste og mest kjente turisten i området heter Silvio Berlusconi.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse