Annonse
04:52 - 08. mars 2013

Alle kan klippe hår

Jada, Kjetil Rolness. Du er også eliteklassen.

Kjetil Rolness: Sosiolog med alter ego. Foto: Katrine Nordli/Aftenposten/NTB Scanpix
Annonse

KOMMENTAR

Egentlig har jeg ventet på en anledning til å fortelle om Ali, frisøren min. Jeg satte pris på at han ikke insisterte på å småprate mens han vasket, gredde og klipte. Men noen spørsmål for høflighets skyld, kommer man ikke utenom. Da han hørte at jeg jobbet i Morgenbladet, ble vi begge rykket ut av rutinen. Han og samboeren var abonnenter. Interessant! Ikke sant?

I kjølvannet av Malin Lenita Viks bloggpost og kronikk om kultursjokket hun opplevde som Blindern-student på 00-tallet, har vi fått en ny runde med klassedebatt i norsk offentlighet. I lørdagsspalten «Jeg er ikke eliteklassen» for et par uker siden, retter Kjetil Rolness et spark mot Klassekampen, venstresidens dagsavis, som han mener er blitt et klasseorgan for akademikere og intellektuelle på borgerlig side, som sin fetter Morgenbladet.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.