Annonse
15:49 - 23. august 2012

Statistikkens superstjerne

Professor Hans Rosling snur verden på hodet med klodens beste Powerpoint-presentasjon.

Verden blir bedre: Ved hjelp av dataanimasjoner viser Hans Rosling at verdens befolkning får stadig færre barn, og stadig lengre liv. Sirklene representerer verdens land i 1962, da nesten bare europeere og amerikanere kunne forvente å leve lenge.
Annonse

– Han er en statistikkgud, forklarer én student til en annen på vei inn. Kveldens gjest ved Universitetet i Oslo er selveste «verdensmesteren i forskningskommunikasjon», som rektor Ole Petter Ottersen sier i introduksjonen.

Interessen for foredraget «Fact Based World View» onsdag denne uken er så stor at 300 mennesker må bli stående utenfor, fordi auditoriet på Blindern alt er stappfullt – og det til tross for at temaet er globale demografitrender.

Og nå står svenske Hans Rosling – lege, statistiker, datafantast og professor i global helse ved Karolinska Institutet – på scenen og fikler med Powerpoint-presentasjonen som har gjort ham verdensberømt i forskningskretser.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse