Annonse

Annonse

15:24 - 09. februar 2012

Stadig grunn til begeistring

Thomas Hylland Eriksen tilstår at han ikke hater hardingfele.

En tøffere debatt: Det er mer aggresjon i debatten om flerkultur i dag enn det var på 1990-tallet, fastslår professor Thomas Hylland Eriksen, som senest denne uken ble kalt en quisling på grunn av sitt forsvar for mangfold. Arkivfoto: Ellen Lande Gossner

– Du rundet femti denne uken. Hvis jeg spør: Hva er det verste med å bli femti, er jeg da håpløst fanget i en vestlig, ungdomsforherligende kultur?

– Nei, jeg synes det er greit. I Sverige snakker enkelte om at man tar skrittet inn i dödshalvan når man fyller femti, og spørsmålet er jo relevant for oss som liker å leve. Det vestlige ved spørsmålet er kanskje troen på at det kunne ha vært annerledes; vi prøver jo å stanse aldringen som andre folk tar for gitt. Men det er jo noe fint over slike umulige prosjekter også.

– Du har vært så tydelig, og så lenge i norsk offentlighet, at man nesten kunne tenke at du alltid hadde vært her, og alltid ville være her. Hvordan vil du, som antropolog, beskrive din effekt på det norske samfunnet de siste tyve årene?

– Jeg kan vel i alle fall si at jeg har vært med på å holde praten gående om en del temaer. For meg er det viktigste imidlertid at jeg har vært med på – og fortsetter med – å undervise en mengde unge mennesker, som etter hvert kommer inn i ulike posisjoner.

Lese mer?

UKEPASS
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse