Annonse
23:03 - 12. april 2012

Solens dag i Nord-Korea

Nord-Koreas leder Kim Jong-Un skal feire sin farfars 100-årsdag ved å plassere en satellitt i verdensrommet.

Applaus: Det går ikke mer enn fire-fem dager mellom hver gang Kim Jong-Un besøker en militæravdeling. Applaus får han også. Foto: Scanpix
Annonse

Søndag 15. april er solens dag i Nord-Korea. Da er det hundre år siden «den evige president» Kim Il-Sung ble født. Hans fødsel var begynnelsen på Nord-Koreas Juche-kalender. Vi er nå i Juche 101. Soldagen skal markeres av alle Nord-Koreas 25 millioner innbyggere med 29 år gamle Kim Jong-Un som midtpunkt. Ingen skal sulte den dagen. En ny folkepark skal åpne ved foten av Taesong-fjellet utenfor hovedstaden Pyongyang.

 

For kort tid siden ble det kjent at Kim Jong-Un også vil skyte opp en rakett til sin farfars ære. Den skal nå langt ut i verdensrommet og plassere en satellitt i bane rundt jorden.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt