Annonse
13:50 - 02. august 2012

Sendemannen

Druseren Naim Araidi skal som Israels nye ambassadør i Oslo dempe hjemlandets dårlige rykte. Han ønsker seg drahjelp av mer ydmyke politiske ledere.

Første drusiske diplomat: Naim Araibi var utnevnt til ambassadør i New Zealand, da Israels utenriksminister Avigdor Lieberman ombestemte seg for å sende ham til Norge. Han er den første druser som blir israelsk ambassadør.
Annonse

Utsikten er vid. Landsbyens hus følger fjellsidens konturer under oss, og i landskapet lengre ut sees andre landsbyer side om side med et par kibbutzer. I bunnen av bildet ligger Genesaret-sjøen i varmedisen.

– Men det er vakkert også i Oslo, sier Naim Araidi, som om vi tenker på det samme.

Vi befinner oss høyt opp i Galilea-fjellene. Naim Araidi er professor i hebraisk litteratur. Han er også dikter og mangeårig deltaker i den israelske kulturdebatten, og i juni ble han utnevnt som Israels neste ambassadør i Norge. Utnevnelsen har vakt oppsikt, fordi han tilhører det arabiske mindretallet, som utgjør knapt 20 prosent av befolkningen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse