Annonse
13:50 - 02. august 2012

Sendemannen

Druseren Naim Araidi skal som Israels nye ambassadør i Oslo dempe hjemlandets dårlige rykte. Han ønsker seg drahjelp av mer ydmyke politiske ledere.

Første drusiske diplomat: Naim Araibi var utnevnt til ambassadør i New Zealand, da Israels utenriksminister Avigdor Lieberman ombestemte seg for å sende ham til Norge. Han er den første druser som blir israelsk ambassadør.
Annonse

Utsikten er vid. Landsbyens hus følger fjellsidens konturer under oss, og i landskapet lengre ut sees andre landsbyer side om side med et par kibbutzer. I bunnen av bildet ligger Genesaret-sjøen i varmedisen.

– Men det er vakkert også i Oslo, sier Naim Araidi, som om vi tenker på det samme.

Vi befinner oss høyt opp i Galilea-fjellene. Naim Araidi er professor i hebraisk litteratur. Han er også dikter og mangeårig deltaker i den israelske kulturdebatten, og i juni ble han utnevnt som Israels neste ambassadør i Norge. Utnevnelsen har vakt oppsikt, fordi han tilhører det arabiske mindretallet, som utgjør knapt 20 prosent av befolkningen.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt