Annonse
09:08 - 25. mai 2012

Ønsker nydyrking

Antallet bønder bør opp, mener leder for Norsk Bonde- og Småbrukarlag Ann Merete Furuberg.

Ansvar: – Selv kunne jeg drevet med mange andre ting, men jeg føler faktisk en forpliktelse til å være bonde, sier Ann Merete Furuberg. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Siden de rødgrønne overtok makten i 2005 har årsinntekten for en gjennomsnittsbonde økt fra 156 800 til 287 400 kroner. Samtidig jobber de fleste også utenfor gården, slik at samlet inntekt er 484 000, over snittet i Norge. Er det synd på dere?

– La meg bruke meg selv om eksempel. Inntekten fra gården er så lav at jeg må ha ekstraarbeid for å få det til å få rundt. Jeg jobber ubeskrivelig mye. Jeg jobber lørdager og søndager, og om sommeren når andre har ferie, driver jeg slått. Så vidt jeg husker unte jeg meg tre fridager da jeg fylte femti. Det hele går rundt for min del fordi jeg er frisk, men jeg vet at for veldig mange er det altfor tøft å jobbe dobbelt. Dette er realiteten for meg. Ville du akseptert at journalistlønnen var så lav at du måtte ha en annen jobb i tillegg?

– Det er frivillig å være bonde.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse