Annonse
14:37 - 19. desember 2012

Norges vei til Mandalay

I Myanmar er det fare for at Norge gjør samme feil som på Sri Lanka.

Svarte i Bergen: Aung San Suu Kyi møtte det burmesiske miljøet i Bergen i juni. Her får Naw Star Ri en god klem av fredsprisvinneren. Foto: Sean Meling Murray/Scanpix
Annonse

Ett av årets høydepunkter var utvilsomt sommerens møte med den burmesiske fredsprisvinneren Aung San Suu Kyi i Bergen. Under en lukket arbeidslunsj i Raftohuset holdt representanter for norske interessegrupper og organisasjoner korte innlegg om hva de kunne tenke seg å gjøre hvis mulighetene oppsto i Myanmar (Burma). Aung San Suu Kyi svarte på det meste, men aldri uten å minne dem om at det uansett ville bli krevende og at de måtte skaffe seg skikkelig kunnskap før de kastet seg ut i noe som helst.

På det tidspunktet var Norge allerede i gang med et fredsinitiativ i Myanmar, for å støtte opp under dialog og våpenhvile mellom en reformvennlig ny regjering i hovedstaden Naypyidaw og diverse væpnede grupper i landets «etniske» regioner. 13. desember skrev Aftenposten at norske næringsinteresser skryter av hvor tidlig ute Norge har vært i Myanmar, fordi det da er lettere å etablere seg i et land med store ressurser og lovende utsikter.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse