Annonse
16:08 - 01. mars 2012

Kan noe ingeniørene ikke kan

Hva gjør du om du har studert språk, og ikke vil bli lærer?

Utenfor boksen: Beathe Due (til venstre) er HF-utdannet forsker i Telenor, Solveig Øvrebotten har en master i spansk. Begge mener de har mye å bidra med i næringslivet.
Annonse

Som en av svært få HF-utdannede har Beathe Due (40) endt opp i privat næringsliv. Så vidt hun vet er hun en av få med doktorgrad i medier og kommunikasjon i Telenor. I tillegg har hun hovedfag i idéhistorie fra Universitetet i Oslo.

Solveig Øvrebotten (27) leverte sin mastergrad i spansk høsten 2010. Deretter var hun praktikant ved ambassaden i Caracas i Venezuela. For rundt ett år siden begynte hun å søke jobber. Hittil har hun ikke fått napp. Enn så lenge jobber Øvrebotten i glassmagasinet Backe i Grensen i Oslo.

På en kafé på Grünerløkka møter vi de to til en samtale. Temaet: Hva kan en humanistisk utdannelse egentlig brukes til? Hvorfor får humanister knapt jobber andre steder enn i undervisning, akademia og forlagsbransjen?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse