Annonse
15:26 - 29. november 2012

Hjernevask på lav temperatur

Kan hjerneforskning revolusjonere norsk skole? Ikke foreløpig.

Annonse

Skal skolen også hjernevaskes nå? Det var lett å tenke tanken da Kunnskapsdepartementet i forrige uke inviterte til seminar. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen satt på første rad, og stilte spørsmål med en iver som var en skoleelev vedig. Så var hun da også fersk i faget. Forskerne bak kateteret var invitert inn i utdanningspolitikkens hjerte for aller første gang, for å snakke om hvordan hjerneforskning kan brukes i skolen.

Pedagogikk og biologi har hittil hatt liten kontakt. Men nå er den evig ekspanderende nevrovitenskapen på vei inn i utdanningspolitikken. Tankesmien OECD – best kjent for Pisa-testen – har for lengst opprettet en gruppe på feltet, og publiserer bøker for å sørge for at det nyeste innen hjerneforskning når verdens skolesystemer.

Det skorter ikke på store spørsmål biologien potensielt kan gi svar på: Er barn mer modne for å lære visse ting i visse faser av livet? Finnes det måter å treffe guttene bedre på? Bør klasserommene se annerledes ut?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.