Annonse
22:50 - 20. september 2012

Graving i spadestikket

Rune Slagstads ferske bok ble, etter forfatterens ønske, grundig dissekert under boklanseringen denne uken.

Slagstads toner: Det er først og fremst den eldre akademikergarde som samles i et rom i Litteraturhuset denne kvelden, til fløytespill og forsøksvise karakterdrap. Alle foto: Siv Dolmen
Annonse

Hvor skal man begynne? Kan man begynne med en oppsummering? Den ville lyde omtrent slik: Et rom med ikke ubetydelig gråstenk på benkeradene. Fra podiet slenges det ut ord som ingen andre enn akademikere – og de som skulle ønske de var det – holder seg med. Forsøksvise karakterdrap. En sammenligning med en god whisky. Fløytespill.

Det er den eldre akademikergarde som samles i et rom i Litteraturhuset denne kvelden. Hovedpersonen selv formulerer det slik i sin innledning: «Det ser ut til at mange her i kveld husker Pax-bøkenes forsider fra slutten av 1960-tallet.» I tillegg: en og annen yngre akademikerkjendis. Og komiker og tv-fjes Harald Eia bakerst i rommet.

 

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt