Annonse
22:50 - 20. september 2012

Graving i spadestikket

Rune Slagstads ferske bok ble, etter forfatterens ønske, grundig dissekert under boklanseringen denne uken.

Slagstads toner: Det er først og fremst den eldre akademikergarde som samles i et rom i Litteraturhuset denne kvelden, til fløytespill og forsøksvise karakterdrap. Alle foto: Siv Dolmen
Annonse

Hvor skal man begynne? Kan man begynne med en oppsummering? Den ville lyde omtrent slik: Et rom med ikke ubetydelig gråstenk på benkeradene. Fra podiet slenges det ut ord som ingen andre enn akademikere – og de som skulle ønske de var det – holder seg med. Forsøksvise karakterdrap. En sammenligning med en god whisky. Fløytespill.

Det er den eldre akademikergarde som samles i et rom i Litteraturhuset denne kvelden. Hovedpersonen selv formulerer det slik i sin innledning: «Det ser ut til at mange her i kveld husker Pax-bøkenes forsider fra slutten av 1960-tallet.» I tillegg: en og annen yngre akademikerkjendis. Og komiker og tv-fjes Harald Eia bakerst i rommet.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Når den årlige politikkfestivalen Arendalsuka sparkes i gang om noen uker, er det som alltid med et bredt spekter av norske organisasjoner og foreninger på plakaten. Foruten alle…»