Annonse
10:01 - 26. oktober 2012

Den tapte generasjons protest

Hver dag samles de i Madrids gater for å demonstrere mot kutt i offentlige utgifter. Spanias unge opprørere tror krisen kommer til å bli stadig dypere.

Indignados: En torsdag ettermiddag i Madrid samles et hundretalls studenter for å protestere mot nedskjæringer og økte egenandeler. Mange frykter at de snart ikke har råd til å studere.
Annonse

«Uten bolig. Uten jobb. Uten pensjon. Uten frykt.» Den fengende teksten på den gule t-skjorten er blitt en hit på internett. Facebook-siden til protestorganisasjonen Juventud Sin Futuro (Ungdom uten fremtid) har passert 80 000 «likes». Omtrent hundre ungdommer møter opp på Plaza Puerta del Sol i Madrid denne torsdag kvelden for å demonstrere mot de siste økningene i studieavgiftene.

– Spania hadde et bra system for gratis offentlig utdanning før, men nå forvitrer alt raskt. Prisen på en mastergrad er oppe i mellom 4000 og 6000 euro, en fordobling bare fra i fjor, forteller Carlos Heras (20), en av lederne i organisasjonen.

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.