Annonse
23:56 - 07. juni 2012

Apelyder og hakekors

Guffen dokumentarfilm fra BBC har ført til at fotball-Europa nå diskuterer rasisme.

Nazihilsen: BBC-dokumentaren viser polske og ukrainske klubbsupportere med høyreekstreme holdninger. Alle foto fra filmen Stadiums of hate
Annonse

Polen og Ukraina, vertslandene for fotball-EM som starter denne helgen, har hatt to tøffe uker. Grunnen er BBC Panorama-dokumentaren Stadiums of Hate, som ble vist i Storbritannia i slutten av mai og senere i en rekke land, blant annet på NRK 2 i Norge.

Filmen tegner et grimt bilde, der rasisme og antisemittisme ser ut til å gjennomsyre supporterkulturen i de to landene. Den viser polske og ukrainske supportere som lager apelyder og gjør Hitler-hilsen mot fargete spillere. Flagg og skjerf med høyreekstreme symboler. Slåsskamper mellom hjemme- og bortesupportere. Ukrainske fans som er medlemmer av voldelige organisasjoner, som trener på knivkamp. Ukrainske fans som banker opp indiske medsupportere uten at politiet griper inn.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse