Annonse
09:54 - 16. november 2012

Åndenes nye makt

Om de bor i slott eller stuer: Nordmenn tror på spøkelser.

Spøkelsesvandring: Alt virker tilsynelatende ok, men daglig leder Unn Bøhm Tveito (til venstre) forteller om merkelige opplevelser i lokalene til turistkontoret Visit Moss. Programleder Tom Strømnæss og de andre i Åndenes makt-teamet merker selv hodepinen, en gjenganger under innspilling av tv-programmet. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Stearinlyset som brenner på skranken, blafrer ikke. Like fullt: Noe uforklarlig foregår på turistkontoret i Moss. De tre damene som jobber der har kontaktet tv-programmet Åndenes makt, og nå står programmets vesle kamerateam i ring rundt dem.

– Her har dere en formening om at forklaringen ligger … så å si i luften? halvveis spør, halvveis fastslår programleder Tom Strømnæss. Han er på sitt 72. oppdrag for TVNorges flaggskip og største seersuksess.

Damene beretter om det som skjer i det gulmalte bygget fra 1820: Ledninger som trekkes ut fra pc-en. Tyske turistbrosjyrer som bytter plass. Men mest av alt en trykkende hodepine uten sannsynlig forklaring.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt