Annonse
09:54 - 16. november 2012

Åndenes nye makt

Om de bor i slott eller stuer: Nordmenn tror på spøkelser.

Spøkelsesvandring: Alt virker tilsynelatende ok, men daglig leder Unn Bøhm Tveito (til venstre) forteller om merkelige opplevelser i lokalene til turistkontoret Visit Moss. Programleder Tom Strømnæss og de andre i Åndenes makt-teamet merker selv hodepinen, en gjenganger under innspilling av tv-programmet. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

Stearinlyset som brenner på skranken, blafrer ikke. Like fullt: Noe uforklarlig foregår på turistkontoret i Moss. De tre damene som jobber der har kontaktet tv-programmet Åndenes makt, og nå står programmets vesle kamerateam i ring rundt dem.

– Her har dere en formening om at forklaringen ligger … så å si i luften? halvveis spør, halvveis fastslår programleder Tom Strømnæss. Han er på sitt 72. oppdrag for TVNorges flaggskip og største seersuksess.

Damene beretter om det som skjer i det gulmalte bygget fra 1820: Ledninger som trekkes ut fra pc-en. Tyske turistbrosjyrer som bytter plass. Men mest av alt en trykkende hodepine uten sannsynlig forklaring.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.