Annonse
10:28 - 09. november 2012

Alle profetens menn

De vil ha sharia i Norge, ikke demokrati. De tar ikke avstand fra al-Qaida, men sier selv de ikke er farlige. Her er Profetens Ummah.

Pressekonferanse: På et rom i Anker Hotel sitter norsksomalieren Abu Boshra (24) og leder den mye omtalte pressekonferansen tirsdag denne uken. Bak til venstre algeriske Omar Cheblal (46), i midten algeriske Abu Ayob (47) og til høyre albanskfødte Egzon Avdyli (24).
Annonse

Det blir klamt når 50 norske mediefolk tirsdag denne uken trykker seg inn på et trangt rom på Anker Hotel, Oslo. Tre menn ved podiet, alle fra Profetens Ummah, sitter foran en mur av kameraer, blitzer og etter hvert ropende journalister som vil ha svar: Går de god for å true journalister? Går de god for vold som politisk virkemiddel?

Pressekonferansen åpner med bønn. Ingen folder hendene. 

Norsksomalieren Abu Boshra (24) leder møtet. Han gir ordet til algeriske Omar Cheblal (46) som holder en tale på arabisk i elleve minutter. Deretter får Egzon Avdyli (24) overta. Han er albanskfødt, oppvokst i Norge, og utpekt som talsmann for det han kaller et «oppvaskmøte» med pressen. Gruppen er utsatt for en heksejakt, innleder han og Profetens Ummah ønsker nå å oppklare misforståelser.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse