04:00 - 25. februar 2011

– Vi burde vært mer varsomme

– Nå som vi vet utfallet av saken, ser jeg at vi burde vært mer varsomme med å omtale Faizas privatliv, sier krimreporter Nilas Johnsen i VG.

I sin artikkel i Samtiden går Ahmed Fawad Ashraf til det uvanlige skritt å kritisere en rekke navngitte journalister. Morgenbladet har snakket med tre av de mest profilerte journalistene som dekket saken, i stedet for å la redaktørene svare for dem, noe de har gjort i andre medier denne uken.

Nilas Johnsen dekket Faiza-saken for VG, og omtales av Ashraf som den mest pågående av journalistene. Ashraf beskriver hvordan Johnsen tar kontakt med ham allerede dagen etter at Faiza er meldt savnet, og i en sms forteller at han «har ledig plass i VGs søndagsbilag». Deretter skal Johnsen ha presset på for å få mer informasjon og nye bilder, via bistandsadvokat Harald Stabell. «Jeg svarte aldri Johnsen på forespørslene, og etter hvert virket han stadig mer desperat,» skriver Ashraf. Johnsen kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen.

– All kontakt bortsett fra den første tekstmeldingen gikk via Stabell, og vi hadde ikke noen grunn til å tro at henvendelsene var noen belastning for familien. Vi fikk aldri den tilbakemeldingen. Når Fawad nå skriver at det var en belastning, beklager jeg det sterkt, sier Johnsen.

Annonse