Annonse
04:00 - 25. februar 2011

– Vi burde vært mer varsomme

– Nå som vi vet utfallet av saken, ser jeg at vi burde vært mer varsomme med å omtale Faizas privatliv, sier krimreporter Nilas Johnsen i VG.

Annonse

I sin artikkel i Samtiden går Ahmed Fawad Ashraf til det uvanlige skritt å kritisere en rekke navngitte journalister. Morgenbladet har snakket med tre av de mest profilerte journalistene som dekket saken, i stedet for å la redaktørene svare for dem, noe de har gjort i andre medier denne uken.

Nilas Johnsen dekket Faiza-saken for VG, og omtales av Ashraf som den mest pågående av journalistene. Ashraf beskriver hvordan Johnsen tar kontakt med ham allerede dagen etter at Faiza er meldt savnet, og i en sms forteller at han «har ledig plass i VGs søndagsbilag». Deretter skal Johnsen ha presset på for å få mer informasjon og nye bilder, via bistandsadvokat Harald Stabell. «Jeg svarte aldri Johnsen på forespørslene, og etter hvert virket han stadig mer desperat,» skriver Ashraf. Johnsen kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen.

– All kontakt bortsett fra den første tekstmeldingen gikk via Stabell, og vi hadde ikke noen grunn til å tro at henvendelsene var noen belastning for familien. Vi fikk aldri den tilbakemeldingen. Når Fawad nå skriver at det var en belastning, beklager jeg det sterkt, sier Johnsen.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse