Annonse
04:00 - 07. oktober 2011

Støyforurensning

Norske klimaforskere fortviler over konspirasjonene i klimadebatten. – Debatten blir for ekstrem, sier Cicero-direktør Pål Prestrud.

Oppgitt: Cicero-direktør Pål Prestrud mener den norske debatten rundt klimaforskning er preget av uvitenskapelige påstander.
Annonse

I forrige uke beskrev Morgenbladet hvordan verdens ledende klimaforskere blir utsatt for velregisserte svertekampanjer som har som formål å bringe forskningen i vanry. Ultrakonservative amerikanske tankesmier knyttes til det som omtales som en tåkeleggingsstrategi, der enkeltforskere angripes for forskningsjuks og konspirasjon, samtidig som miljøene kjører frem alternative «eksperter» med liten eller ingen klimafaglig bakgrunn. Norske klimaforskere opplever at klimaskeptikere her til lands har lyktes med å ramme også den norske debatten.

– Det er blitt sterkere intensitet. Debatten går mye mer løs på enkeltforskere, og er hardere enn den noen gang har vært, sier direktør Pål Prestrud ved Cicero senter for klimaforskning, tilknyttet Universitetet i Oslo. – Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle gå så langt. Jeg hadde ønsket å se flere forskere og forskningsinstitusjoner på banen, nå skygger de unna fordi de ikke orker. De fleste forskere snakker gjerne om forskningsresultater, men jeg skjønner at de vil unngå denne debatten. Det blir for ekstremt, sier Prestrud.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse