Annonse
13:29 - 09. desember 2011

Kull og grønne løfter

Kina gir nye signaler. Kan verdens største forurenser hjelpe klimaforhandlingene på riktig kurs?

Pandadiplomat: Kina, her representert ved pandaen Mei Lan, er på gli i klimasaken. Mei Lan er blitt klimaambassadør for Earth Hour i Chengdu, den første kinesiske byen til å delta i kampanjen der folk over heleverden skrur av lyset i en time. Foto: China Photos/Getty Images
Annonse

«Det er på tide å se hvem som oppfører seg ansvarlig,» sa Kinas sjefsforhandler Xie Zhenhua på en pressekonferanse under klimatoppmøtet i Durban mandag denne uken. Han ga klimaforhandlingene et puff da han varslet at Kina i fremtiden vil forplikte seg til klimakutt.

 

For to år siden sto vi nyhetshungrige journalister så tett at det gjorde vondt under Kinas varslede pressekonferanse på klimatoppmøtet i København. Pressefotografene klatret oppover veggene fra utsiden for å få et glimt inn i det altfor trange lokalet der delegasjonen skulle tale til verden.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Staten har i årevis forfulgt og dømt folk som ikke har gjort seg skyldig i noe ulovlig. Ofrene for den omfattende systemsvikten som er avslørt gjennom den såkalte trygdeskandalen,…»