Annonse

Annonse

04:00 - 05. august 2011

Kobler terror til Hamsun-år

Raoul Wallenberg-stiftelsen kobler terroristens ugjerninger til Norges feiring av Hamsun-jubileet.

Insinuerer: Raoul Wallenberg-stiftelsen har uttrykt sin oppfatning om terroranslaget i Norge på sin egen nettside.

Den internasjonale Raoul Wallenberg-stiftelsen, der Storbritannias tidligere statsminister Gordon Brown og Norges tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik er blant æresmedlemmene, kobler i flere pressemeldinger terrorangrepet mot Oslo og Utøya til Norges markering av Hamsun-jubileet i 2009.

«Det er umulig å vite hva som har motivert Anders Behring Breivik til å gjennomføre en så umenneskelig handling, men man kan ikke unngå følelsen av at et land som feirer en høyt profilert nazi-sympatisør kan sende feil signaler til fanatikere,» skriver stiftelsen i en pressemelding datert 26. juli.

Pressemeldingen insinuerer også at Knut Hamsuns roman Mysterier fra 1892 er et «litterært forvarsel» om terroren, og retter en slags advarsel mot «dem som feirer en nazist, uansett hvor velmenende de er». Dette til tross for at terroristen selv spesifiserer i sitt såkalte manifest at han ikke er nazist.

Stiftelsen satte i 2009 i gang en kampanje mot Knut Hamsun, i protest mot at Norge valgte å feire at det var 150 år siden Knut Hamsuns fødsel. I en pressemelding nummer to, som også er publisert som et leserinnlegg i Jerusalem Post, knytter stiftelsens medlem Nicholas Tozer terrorangrepet til kampanjens budskap:

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse