Annonse
13:58 - 22. desember 2011

Jesus lever på Alternativmessen

Med selvutvikling og røkelse skal Kirken bringe Jesus til flere.

Ny, gammel drakt: Areopagos-prest Asbjørn Stavenes stiller i prestekjole på Alternativmessen. Bilder og dekorasjoner er tilpasset et spirituelt publikum.
Annonse

Før var vi kristne. Nå er norsk religiøsitet i endring – i alternativreligiøs retning. 15 prosent av befolkningen tror på reinkarnasjon, 18 prosent på avdøde forfedres overnaturlige krefter, 24 prosent på at spåmenn kan se inn i fremtiden, ifølge den store religionsundersøkelsen Religion i dagens Norge, som kom i fjor. Men bare åtte prosent av oss går jevnlig til gudstjeneste, et tall som har sunket kraftig. Derfor mobiliserer Kirken i alternativmiljøet for å lære noen grep.

 

På studietur. En prest, to teologistudenter og en pensjonert psykiater trer inn på Alternativmessen på Lillestrøm, Skandinavias største, der 350 utstillere i løpet av en helg selger sine spirituelle varer og holder 400 foredrag om alt fra astrologi til åndelig kirurgi. Kirken skal på oppdagelsesferd i det alternative.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse