Annonse
13:58 - 22. desember 2011

Jesus lever på Alternativmessen

Med selvutvikling og røkelse skal Kirken bringe Jesus til flere.

Ny, gammel drakt: Areopagos-prest Asbjørn Stavenes stiller i prestekjole på Alternativmessen. Bilder og dekorasjoner er tilpasset et spirituelt publikum.
Annonse

Før var vi kristne. Nå er norsk religiøsitet i endring – i alternativreligiøs retning. 15 prosent av befolkningen tror på reinkarnasjon, 18 prosent på avdøde forfedres overnaturlige krefter, 24 prosent på at spåmenn kan se inn i fremtiden, ifølge den store religionsundersøkelsen Religion i dagens Norge, som kom i fjor. Men bare åtte prosent av oss går jevnlig til gudstjeneste, et tall som har sunket kraftig. Derfor mobiliserer Kirken i alternativmiljøet for å lære noen grep.

 

På studietur. En prest, to teologistudenter og en pensjonert psykiater trer inn på Alternativmessen på Lillestrøm, Skandinavias største, der 350 utstillere i løpet av en helg selger sine spirituelle varer og holder 400 foredrag om alt fra astrologi til åndelig kirurgi. Kirken skal på oppdagelsesferd i det alternative.

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt