Annonse
04:00 - 07. januar 2011

Han kan nok smile!

Et formanende intervju med P2-sjefen i anledning nedleggelsen av Sånn er livet.

Flyt med flater: – Vi vil bruke radioens muligheter, rett og slett, sier kanalsjef Ole Jan Larsen i P2. Han mener programmene Sånn er livet og Verdt å vite ikke egentlig skal dø, men at de to redaksjonene nå går opp i en høyere enhet som Ekko. Foto: Janne Lindgren
Annonse

Folk flest heter Jan Ole. Kanalsjefen for P2 heter Ole Jan. Det går bra! Og nå skal han stokke om på vårt kjære P2. Det vil gå fint, ja det kan være på tide! Men det sitter langt inne for oss å si dette, det må røskes ut, omtrent fra hjertet.

Hvem er vi? Vi er mange. Vi er de hundretusener som har vært studenter, er pensjonister, vært ute av drift, vært daytradere, hatt hjemmekontor, skiftarbeid eller fødselspermisjon, eller vi er de som er ute og kjører bil om formiddagen, og vi kommer alle sammen til å stusse den 31. januar når klokken blir 10.03 og den litt haltende trudelutten til Sånn er livet ikke kommer. Den har kommet gjennom luften trofast som en kaffekopp siden september 1984. Og etter den kommer noe ulidelig kjedelig, eller noe dødsbra! Det er det som er med Sånn er livet. Mens det populærvitenskapelige programmet Verdt å vite, som også legges ned, vel er mer godt på det jevne.

– Den som endrer noe ved P2, får høre det, sier Ole Jan Larsen. Og han fisker litt:

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse