Annonse
18:33 - 10. november 2011

Eskil Pedersens valg

Det fantes et rasjonale i beslutningen Eskil Pedersen tok da han forlot Utøya den 22. juli. Det er et problem at vi ikke får høre om det.

Gjøre det han kunne: Beslutningen Eskil Pedersen og de andre tok denne mørke dagen kan tåle dagens lys, skriver Lena Lindgren. Foto: Steinar Schjetne/Scanpix
Annonse

Eskil Pedersen flyktet i fergen MS Thorbjørn sammen med åtte andre AUF-ere den 22. juli. Siden er hendelsen blitt et eget smertepunkt i vårt nasjonale traume. Vanskelig å tenke på, tabu å snakke om.

Eller det vil si, netthaterne har ikke tatt fem øre for å slenge ut karakteristikker fra sine trygge sofadyp. «Feiging» er i dag et av ordene som dukker opp flest ganger om man søker på AUF-lederens navn.

De store mediehusene, derimot, har vist varsomhet rundt dekningen av MS Thorbjørn. En kort mediehistorikk: Få dager etter massakren, publiserte Nettavisen en sak om hvor mange passasjerer Thorbjørn «egentlig» kunne hatt om bord. Og like etter en ny artikkel om at skroget var så tykt at fergen kunne blitt kjørt tilbake til Utøya og likevel motstått kulene. I særklasse spekulativ journalistikk; selve premisset er at fergen kunne (les burde) vært brukt annerledes.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse