04:00 - 21. oktober 2011

Blå hippie

Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn forsvarer andres rett til å røyke hasj og kjøpe sex. Selv foretrekker han korpsmusikk og politikk.

«Borgerlig skjebnefellesskap»: Sveinung Rotevatn fester gjerne med FpU-leder Ove Vanebo, men noen fisketur med AUFs Eskil Pedersen blir det neppe.

Unge Venstres leder har en flaske amerikansk øl foran seg på Kjøkken og Bar ved Youngstorget i Oslo. Det er lunsjtid, og man er da liberaler. Sveinung Rotevatn, allerede utropt av Venstre-leder Trine Skei Grande til «et stort politisk talent som vil bidra mye til Venstre og Norge i årene som kommer», er tilbake i hovedstaden.

Sist helg avholdt Unge Venstre (UV) sitt landsmøte på Hamar, og vedtok til manges store overraskelse at moderpartiet bør søke regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet – altså nettopp det tidligere partileder Lars Sponheim satte sin politiske karriere på spill for å hindre at skjedde ved stortingsvalget i 2009. Nå stemte hundre av de unge for, og bare ni imot.

– På vegne av flere jeg har snakket med som er sympatisk innstilt til Venstre, men som er skeptiske til Frp: Hva i alle dager er det dere i Unge Venstre driver med?

Annonse