Annonse
04:00 - 21. oktober 2011

Blå hippie

Unge Venstre-leder Sveinung Rotevatn forsvarer andres rett til å røyke hasj og kjøpe sex. Selv foretrekker han korpsmusikk og politikk.

«Borgerlig skjebnefellesskap»: Sveinung Rotevatn fester gjerne med FpU-leder Ove Vanebo, men noen fisketur med AUFs Eskil Pedersen blir det neppe.
Annonse

Unge Venstres leder har en flaske amerikansk øl foran seg på Kjøkken og Bar ved Youngstorget i Oslo. Det er lunsjtid, og man er da liberaler. Sveinung Rotevatn, allerede utropt av Venstre-leder Trine Skei Grande til «et stort politisk talent som vil bidra mye til Venstre og Norge i årene som kommer», er tilbake i hovedstaden.

Sist helg avholdt Unge Venstre (UV) sitt landsmøte på Hamar, og vedtok til manges store overraskelse at moderpartiet bør søke regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet – altså nettopp det tidligere partileder Lars Sponheim satte sin politiske karriere på spill for å hindre at skjedde ved stortingsvalget i 2009. Nå stemte hundre av de unge for, og bare ni imot.

– På vegne av flere jeg har snakket med som er sympatisk innstilt til Venstre, men som er skeptiske til Frp: Hva i alle dager er det dere i Unge Venstre driver med?

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt