Annonse
04:00 - 01. juli 2011

Barnas seier

Zarife Kashtanjevas seier over Norge i Høyesterett kan tvinge myndighetene til å ta større hensyn til barn i utvisningssaker.

Vant over staten: Zarife Kashtanjeva fikk medhold i Høyesterett og får bli i Norge. Dommen kan skape presedens for lignende saker i fremtiden. Foto: Thor Brødreskift
Annonse

 

- Du vant enstemmig i Høyesterett, i en sak som kan få stor betydning for utlendingsmyndighetenes praksis. Hva tenkte du da advokaten din, Halvard Helle, ringte deg tirsdag og fortalte at du hadde vunnet over den norske stat?

- Det var helt utrolig. Han ringte om formiddagen og fortalte om seieren i Strasbourg (en annen mor vant samme dag over staten i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, journ.anm.), og mente det kunne være bra for min sak. Så, etter to timer, ringer han og sier at vi har vunnet i Høyesterett. Det var helt ubeskrivelig. Jeg følte lettelse og frihet. Jeg har vært som i et fengsel i mitt eget hjem i mange år.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.