Annonse
04:00 - 26. februar 2010

– Selvsagt vil vi utvise ham

Universitetsledelsen i Medina tar avstand fra Mohyeldeen Mohammads uttalelser.

Vurderer utvisning: Jeg vil gjøre det klart at vi er imot enhver ekstremistisk tanke, sier Mohammed Yousef Afifi ved Det islamske universitetet i Medina, hvor Mohyeldeen Mohammad studerer. Foto: Universitetets nettside
Annonse

Morgenbladet har oversatt og sendt Mohammads mest omstridte uttalelser til ledelsen ved Det islamske universitetet i Medina, der han er student.

Når det gjelder denne studenten, vil universitetet spørre ham og avklare hva han har skrevet. Dersom det du sier stemmer, vil vi ta affære. Selvsagt vil vi utvise ham fra universitetet. Og kanskje vil vi kontakte ambassaden hans i Riyadh, sier Mohammed Yousef Afifi, studierådgiver for fjernundervisning ved universitetet i Medina.

Den norske shariastudenten Mohyeldeen Mohammad har de siste ukene gjort seg bemerket i offentligheten med svært radikale synspunkter. Under demonstrasjonene mot Dagbladets publisering av en Muhammed-karikatur i Oslo fredag for to uker siden, hevdet han blant annet at et nytt 11. september kan inntreffe i Norge. I ettertid har det kommet frem at han har uttrykt støtte til terrorisme på ulike nettfora.

Annonse