Annonse
04:00 - 08. januar 2010

Sæd story

Advarsel: I arbeidet med denne reportasjen risikerer journalisten å bli far til åtte barn.

Fantombarn: Ikke alle barn kommer med storken. Noen kommer i sædcellestrå fra Danmark til 350 euro pluss frakt. Plakat på Volvat medisinske senter.
Annonse

En dag tidlig på høsten dukket en annonse opp i avisene.

«Rikshospitalet søker sædgivere»

Den var trykt i oransje og svart i en seriøs, autoritativ layout, undertegnet Rikshospitalet og Helse Sør-øst, og ga en svakt ubehagelig fornemmelse. Jeg vet ikke riktig hvorfor. Kanskje var det kombinasjonen av det strengt offisiøse: Rikshospitalets logo, fonten, skriften, og Helse Sør-øst, ellers bare forbundet med Staten, Helseforetakene; og på den andre siden det voldsomt eksistensielle: å skape liv, unnfangelse. Jeg rev annonsen ut og hengte den på veggen. Der hang den i flere måneder. En dag tok jeg lappen frem og bestemte meg for å finne ut av det, røyke følelsen ut, bore dypere. Så fant jeg adressen, saedgiver@rikshospitalet.no, og meldte meg som sædgiver.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.