Annonse
04:00 - 08. januar 2010

Sæd story

Advarsel: I arbeidet med denne reportasjen risikerer journalisten å bli far til åtte barn.

Fantombarn: Ikke alle barn kommer med storken. Noen kommer i sædcellestrå fra Danmark til 350 euro pluss frakt. Plakat på Volvat medisinske senter.
Annonse

En dag tidlig på høsten dukket en annonse opp i avisene.

«Rikshospitalet søker sædgivere»

Den var trykt i oransje og svart i en seriøs, autoritativ layout, undertegnet Rikshospitalet og Helse Sør-øst, og ga en svakt ubehagelig fornemmelse. Jeg vet ikke riktig hvorfor. Kanskje var det kombinasjonen av det strengt offisiøse: Rikshospitalets logo, fonten, skriften, og Helse Sør-øst, ellers bare forbundet med Staten, Helseforetakene; og på den andre siden det voldsomt eksistensielle: å skape liv, unnfangelse. Jeg rev annonsen ut og hengte den på veggen. Der hang den i flere måneder. En dag tok jeg lappen frem og bestemte meg for å finne ut av det, røyke følelsen ut, bore dypere. Så fant jeg adressen, saedgiver@rikshospitalet.no, og meldte meg som sædgiver.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt