Annonse
04:00 - 24. desember 2010

Rettsmedisin på flyttefot

13. januar blir det klart om Rettsmedisinsk institutt flytter til Folkehelseinstituttet.

Annonse

Ledelsen ved Rettsmedisinsk institutt (RMI) foreslår å flytte RMI fra Universitetet i Oslo (UiO) til Nasjonalt folkehelseinstitutt (FHI).

– Vi tror Folkehelseinstituttet vil være bedre egnet til å ta seg av RMIs arbeidsoppgaver enn hva UiO har vært, sier direktør ved RMI, Thor Håkstad.

RMI utfører oppdrag for påtalemyndigheter, sykehus og domstolene. Instituttet har monopol på å utføre DNA-analyser i etterforskningssaker, utfører obduksjoner og avgjør slektskap. Men instituttet har i flere år hatt store arbeidsmiljøproblemer. I august beskrev Morgenbladet en situasjon der ansatte ikke snakket sammen, med baksnakking og alliansedannelser.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt