Annonse
04:00 - 24. desember 2010

Rettsmedisin på flyttefot

13. januar blir det klart om Rettsmedisinsk institutt flytter til Folkehelseinstituttet.

Annonse

Ledelsen ved Rettsmedisinsk institutt (RMI) foreslår å flytte RMI fra Universitetet i Oslo (UiO) til Nasjonalt folkehelseinstitutt (FHI).

– Vi tror Folkehelseinstituttet vil være bedre egnet til å ta seg av RMIs arbeidsoppgaver enn hva UiO har vært, sier direktør ved RMI, Thor Håkstad.

RMI utfører oppdrag for påtalemyndigheter, sykehus og domstolene. Instituttet har monopol på å utføre DNA-analyser i etterforskningssaker, utfører obduksjoner og avgjør slektskap. Men instituttet har i flere år hatt store arbeidsmiljøproblemer. I august beskrev Morgenbladet en situasjon der ansatte ikke snakket sammen, med baksnakking og alliansedannelser.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.