Annonse
04:00 - 20. august 2010

Regjeringen stoler på RMI

– Det sier noe om arrogansen til justisministeren at han fortsetter å si at alt RMI gjør holder en fantastisk kvalitet, sier André Oktay Dahl (H).

Ikke bekymret: Statssekretær Terje Moland Pedersen har full tillit til at arbeidet ved RMI gjøres på en forsvarlig måte. Foto: Ellen Lande Gossner
Annonse

– Vi vil fortsatt satse på Rettsmedisinsk institutt. Det er viktig for oss at vi i et så lite land som Norge ikke vanner ut kompetansen mer enn nødvendig, sier statssekretær i Justisdepartementet, Terje Moland Pedersen.

Han legger seg dermed på linjen til sin sjef, justisminister Knut Storberget, som lenge har provosert opposisjonen på Stortinget med sin klokkertro på RMI. Høyres justispolitiske talsmann André Oktay Dahl har vært blant de hissigste kritikerne.

– Voldtektsofre får ikke svar, og siktede sitter lengre i varetekt enn de trenger, fordi politiet ikke får svar på DNA-prøver på flere måneder. Det er et rettssikkerhetsproblem, hevder Oktay Dahl.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse