Annonse
04:00 - 05. februar 2010

"Plumpt og provinsielt"

Språkfagene ved Universitetet i Stavanger, inkludert fransk, spansk og tysk foreslås nedlagt. 2000 underskrivere dømmer forslaget nord og ned.

Stor uenighet: Universitetet i Stavangers ry som utdannelsesinstitusjon står på spill. Det er en av mange sterke reaksjoner på at UiS vurderer å legge ned språkfagene.Arkivfoto: William Edvard Graham
Annonse

Universitetet i Stavanger (UiS) må spare penger. Det mest kontroversielle sparetiltaket så langt: Språkfagene fransk, spansk og tysk foreslås nedlagt.

Nedleggelsen skal behandles i et styremøte fredag 12. februar. Rektor Aslaug Mikkelsen ved UiS vil ikke forskuttere noe, men fremholder overfor Morgenbladet behovet for å spare penger.

– Vi ønsker ikke å legge ned fagene. Behovet for språkkunnskaper i samfunnet, og symboleffekten av å legge ned viktige dannelsesfag som dem det er snakk om, er viktig. Men i en så presset økonomisk situasjon som den vi er i, må vi tåle å ta debatten om dette, sier Mikkelsen.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse