Annonse
04:00 - 19. februar 2010

Ni norske studenter ved den ekstreme pietismens navle

Mohyeldeen Mohammad fra Larvik hyller terror, og er anmeldt for drapstrusler. Hva driver de egentlig med ved Det islamske universitetet i Medina?

Studiested: Det islamske universitetet i Medina tiltrekker studenter fra hele verden. Bildet er hentet fra universitetets egen nettside.
Annonse

Hver dag ved soloppgang samler studentene ved Det islamske universitetet i Medina seg til morgenbønn. Ni nordmenn studerer her, i den muslimske verdens nest helligste by. Universitetet regnes som svært pietistisk. 24 år gamle Mohyeldeen Mohammad er en av de ni. Fredag for en uke siden advarte han mot et nytt 11. september da han holdt appell under demonstrasjonen mot Dagbladets trykking av en karikaturtegning av profeten Muhammed. Denne uken ble han anmeldt til politiet for å ha sagt til Klassekampen at homofile fortjener dødsstraff og for å ha drapstruet journalister fra Dagbladet.

Morgenbladet har funnet debattinnlegg Mohammad har postet på nettforumet allah3lem.com. Der uttrykker han støtte til terrorisme, jihadisme og Taliban. I diskusjonstråden «Hva sier Islam om å bo i et kristent land?» skriver han:

 

Annonse