Annonse
04:00 - 15. oktober 2010

Nestenlunsj med Michelle Obama

Politikk og gourmetmat smelter sammen på Blue Hill at the Stone Barns.

Trendy: USAs førstedame Michelle Obama sammen med sjefskokk Dan Barber på restauranten Blue Hill at the Stone Barns 24. september. Foto: Hiroko Masuike/Scanpix
Annonse

Tog en halvtime fra Grand Central Terminal midt på Manhattan, nordover langs Hudson-elven til Tarrytown, så fem kilometer i bil opp til Pocantico Hills: En idyllisk gård med bygninger av stein, omgitt av gressende sauer, kaklende høns og modne auberginer i åkeren nedenfor parkeringsplassen. Det er fredag i New York, og jeg gjør som politisk korrekte newyorkere, gjerne med jobb nær Wall Street: De drar ut på landet for å spise på metropolens hotteste restaurant.

Matkampanje. Statusen har den fått takket være presidentfruen Michelle Obama. Og takket være Dan Barber, kåret til New Yorks beste kokk i 2006 og rangert av Time Magazine som en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer i 2009. Han driver Blue Hill sammen med broren David Barber og svigerinnen Laureen Barber, og han er rådgiver for presidentens kampanje for bedre mat og mer fysisk fostring.

Michelle Obama fronter denne kampanjen med stort personlig engasjement. Og jammen viser det seg at hun selv hadde vært på gårdsbesøk samme fredag. Presidentfruen hadde tatt med seg statslederektefellene fra FNs generalforsamling i et forsøk på å globalisere sin matkampanje.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt