Annonse
04:00 - 17. september 2010

Med standpunkt til sin stand

Det skal mye til for at Moderaterna ikke vinner valget. Spørsmålet er bare hvor lenge de har lyst til å sitte ved makten.

Åsa Linderborg:- 2010 vil gå over i historien som valget da det svenske sosialdemokratiets dominans ble brutt.
Annonse

For fire år siden åpnet Moderaterna valgkampen på Mariatorget i Stockholm. En lyshåret jente i blå genser sang «Working Class Hero». Hun lignet den ungmoderaten på gymnaset vårt som under valgkampen i 1985 forklarte meg at arbeiderklassen ikke lenger eksisterte, men at hun en gang hadde truffet en arbeider: «Han var forresten ikke så jævlig intelligent.» 600 meter borte sto pappa og herdet stål på Metallverken.

«Blir du ikke forbannet når de stjeler låten din?» spurte jeg ved en senere anledning den svenske rockartisten Jerry Williams, som i motsetning til hun i blå genser synger Lennons tekst med forståelse for hvert eneste ord. «Tja,» svarte han, «hvis de borgerlige kan sno deg for pengene dine, kan de vel sno deg for låtene dine.»

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse