Annonse
04:00 - 08. januar 2010

Hvordan ordene falt

Det er en knudrete Knausgårdknute retten må nøste opp når professor Arnved Nedkvitnes sak kommer opp til uken.

I heisen: Professor Arnved Nedkvitne og universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe, lengst til høyre, sammen på vei ned til hennes kontor hvor hun skal lese opp for ham vedtaket universitetsstyret akkurat hadde fattet om å avskjedige ham. Det var 24. februar 2009. I neste uke skal de være sammen igjen. Arkivfoto: Håkon Gundersen
Annonse

Håkon Gundersen

Hvem sa hva? Og hva mente de med ordene som falt? Hva skjer når alt, også pinligheter, skal ut i offentligheten? Den avskjedigede historieprofessor Nedkvitne har snakket om sin sak i Morgenbladet tidligere, men ledelsen ved Universitetet i Oslo (UiO) og professorens kolleger har hittil ikke vært å høre i offentligheten. Sånn er det med personalsaker.

Men til uken, i retten, må alle parter snakke. På den lange vitnelisten finner vi dekaner og direktører, og professorer som ser rødt bare de hører Nedkvitne nevnt, men også de som støtter ham, andre knudrete fagfolk som ikke har latt seg strømlinjeforme som ålene.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse