Annonse
04:00 - 15. januar 2010

Glad han lever

Strømsgodset-spiller Komlan Amewous forteller om dramaet da Togos landslag ble angrepet.

Mistet mesterskapet: Strømsgodset-spilleren Komlan Amewou fotografert i et bussvindu i Togos hovedstad Lomé sist søndag etter at laget hadde trukket seg fra Afrikamesterskapet i fotball i Angola. Foto: EPA/Scanpix
Annonse

– Bussen til Togos landslag, med deg om bord, ble angrepet av væpnede menn i Angola forrige fredag, med tragiske konsekvenser. Hva skjedde?

– Vi hadde vært i Kongo og spilt en treningskamp før mesterskapet. Vi kjørte buss inn i Angola, inn i den urolige Kabinda-provinsen. Plutselig hørte vi skudd, ti-femten minutter etter at vi hadde krysset grensen. Bussjåføren forsøkte å manøvrere oss ut av fare, men det gikk ikke. Så begynte skytingen rundt meg. Jeg kastet meg ned på gulvet sammen med (Manchester City-spiller og storstjerne, journ.anm.) Emmanuel Adebayor og min beste venn på laget. Der lå vi mens skytingen fortsatte. Vi lå der i en halvtime, tror jeg.

– Tre mennesker i bussen – sjåføren, Togos assistenttrener og en pressemedarbeider – mistet livet under angrepet, og reservekeeperen til laget ditt ble hardt skadet sammen med en god del andre. Hvordan klarte du deg uten skader?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse