Annonse
04:00 - 15. januar 2010

Glad han lever

Strømsgodset-spiller Komlan Amewous forteller om dramaet da Togos landslag ble angrepet.

Mistet mesterskapet: Strømsgodset-spilleren Komlan Amewou fotografert i et bussvindu i Togos hovedstad Lomé sist søndag etter at laget hadde trukket seg fra Afrikamesterskapet i fotball i Angola. Foto: EPA/Scanpix
Annonse

– Bussen til Togos landslag, med deg om bord, ble angrepet av væpnede menn i Angola forrige fredag, med tragiske konsekvenser. Hva skjedde?

– Vi hadde vært i Kongo og spilt en treningskamp før mesterskapet. Vi kjørte buss inn i Angola, inn i den urolige Kabinda-provinsen. Plutselig hørte vi skudd, ti-femten minutter etter at vi hadde krysset grensen. Bussjåføren forsøkte å manøvrere oss ut av fare, men det gikk ikke. Så begynte skytingen rundt meg. Jeg kastet meg ned på gulvet sammen med (Manchester City-spiller og storstjerne, journ.anm.) Emmanuel Adebayor og min beste venn på laget. Der lå vi mens skytingen fortsatte. Vi lå der i en halvtime, tror jeg.

– Tre mennesker i bussen – sjåføren, Togos assistenttrener og en pressemedarbeider – mistet livet under angrepet, og reservekeeperen til laget ditt ble hardt skadet sammen med en god del andre. Hvordan klarte du deg uten skader?

Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Aktuelt